03Переваги
01 Сумісність з мікрохвильовою піччю

В результаті експериментальних досліджень, проведених Fraunhofer Institute for Process Engineering та Packaging IVV (Freising, Німеччина) було доведено, що знаходячись в посуді з алюмінію, їжа може піддаватися термічній обробці (розігріватися і готуватися) в конвекційних та мікрохвильових печах. Завдяки гарній питомій теплопровідності алюмінію їжа не пригорає, не втрачає природної або заданої їй форми, рівномірно розігрівається і пропікається.

02 Сумісність з продуктами харчування

Алюмінієва фольга, навіть без спеціального покриття, не вступає в реакцію з продуктами харчування. На додаток до цього, діапазон схвалених для контакту з харчовими продуктами ізолюючих покриттів створює абсолютний захист від реакцій, що можуть бути викликані контактом упаковки з кислотними або лужними компонентами їжі.

03 Висока теплопровідність

Дана властивість алюмінію дозволяє максимально мінімізувати час необхідний для термообробки (приготування, розігрівання чи охолодження) продуктів, а також, сприяє досить рівномірній зміні температури продукту, що знаходиться всередині алюмінієвого контейнеру, що позитивно відображається на його якості .

Висока теплопровідність –  головна перевага використання контейнерів з харчової алюмінієвої фольги в різноманітних сферах харчової промисловості: кулінаріях, пекарнях , кондитерських тощо, для досягнення оптимального співвідношення ціни та якості продукції.

04 Висока теплостійкість

Упаковка з алюмінію, що використовується для довгострокового зберігання і приготування продуктів харчування, є ударостійким матеріалом і водночас матеріалом, максимально пристосованим до коливань температурного діапазону (в межах від -70 С до +600 С), якому підлягають продукти харчування в процесі приготування, без ризику утворення тріщин, плавлення, обвуглювання, або загоряння упаковки.

Універсальна упаковка для приготування кулінарних страв, незамінна при заморожуванні (методом «шокового заморожування»), при випіканні та використанні гриля.

05 Гігієнічні характеристики

За результатами досліджень, проведених Європейською Асоціацією Виробників Харчової Алюмінієвої фольги (Дюссельдорф, Німеччина) за сприяння вчених лабораторії Ris National (Данія) та європейського виробництва Synchrotron Radiation (Франція), було зроблено низку важливих відкриттів:

• Під час виробництва, в процесі випалення, фольга товщиною 6 і більше мікрон стає на 100 % стерильним, бар'єрним і антибактеріальним матеріалом, що дозволяє зберігати і захищати від негативного впливу зовнішнього середовища, упаковані в контейнер з харчової алюмінієвої фольги продукти харчування.

• Алюміній не є абсорбуючим матеріалом, він не всмоктує вологу або жир, що є надійною перешкодою розмноженню бактерій.

• Непроникність алюмінієвих контейнерів запобігає втраті або проникненню вологи всередину упаковки, зміні запаху і смакових якостей упакованого продукту, а також запобігає псуванню їжі в результаті впливу сонячного світла.

• Завдяки функції загартування, що є необхідною складовою процесу виробництва алюмінію, матеріал стає стерильним, що, перешкоджає появі і росту бактерій, а будучи матеріалом інертним , фольга взагалі не сприяє  розвитку мікроорганізмів.

• Відсутність у алюмінієвої фольги смаку і запаху повністю виключає ризик змішання аромату продукту з запахом і присмаком пакувального матеріалу.

06 Можливість декорування упаковки

Алюмінієва фольга - прекрасний матеріал для нанесення друку. Ваша упаковка може придбати неповторний, незабутній вид завдяки нанесенню різноманітного дизайну, а також використанню технік тиснення і видавлювання.

07 Створення рельєфу

Властива алюмінію "деформаційна" пам'ять - це додаткова можливість розміщення рекламної інформації методом ембосування (видавлювання та тиснення).

08 Невелика вага та економія простору

Легко, зручно, компактно, економічно, безпроблемно - саме так відбуваються процеси, пов'язані з навантаженням, транспортуванням і зберіганням продукції в упаковці з алюмінієвої фольги. 

Досягається значна економія простору і місця при транспортуванні і зберіганні страв з харчової алюмінієвої фольги у зв'язку з їх легкою вагою і здатністю бути щільно упакованими один до одного. Завантаження контейнерів в розфасовувальні машини не представляє жодної проблеми.

09 Низька енергоємність і можливість 100 % утилізації

Упаковка з алюмінієвої фольги запобігає можливість псування продуктів, і, крім того, дозволяє заощадити електроенергію та матеріали. Більш того, алюмінієві контейнери можуть повторно перероблятися без втрати якості і лише з невеликими витратами електроенергії.

У багатьох країнах впроваджуються програми утилізації використаного алюмінію, так що цей цінний метал неодмінно переробляється і використовується знову. Алюміній може бути повторно використаним нескінченне число разів , при цьому він зберігає 99 % енергії від уже використаного матеріалу в первинному виробництві і неодноразово здатний пройти повторну обробку без втрати всіх своїх властивостей.

У Західних Європейських країнах в повторну переробку надходить до 75 % алюмінієвих контейнерів, таким чином відбувається економія природних ресурсів Землі .

10 Захист від корозії

Контейнери з фольги не знебарвлюються і не окислюються при контакті практично з усієї їжею. Також існують спеціальні захисні покриття (такі, наприклад, як термолак) для упаковки їжі з підвищеним вмістом лугу або кислоти.